Komplex Grafomotoros Fejlesztés

Miért olyan fontos a vizuális nevelés az óvodások számára?
 
 1. Előkészítés az iskolára: A vizuális képességek fejlesztése az iskolai siker kulcsa. Az óvodásoknak meg kell tanulniuk olvasni, írni és matematikai problémákat megoldani, és mindezekhez szükségük van a vizuális észlelési képességek fejlesztésére. Az óvodásoknak szükségük van erős szem-kéz koordinációra, és a színek, formák, méretek felismerésére ahhoz, hogy sikeresen tudják megoldani a feladatokat. A finommotorikai képességek lehetővé teszik a gyerekeknek, hogy apróbb mozdulatokat végezzenek, mint például ceruzával írás, színezés vagy apró tárgyak kezelése. Ezek a képességek az iskolai sikerhez is alapvetőek, és segítenek a hétköznapi feladatokban is. Nem véletlen, hogy az iskolák is elsődleges kiválasztási szempontnak választották a grafomotoros képességek tesztelését.
   
 2. Kommunikáció: A vizuális nevelés segíti a gyerekeket abban, hogy kifejezzék magukat és megértsenek másokat nonverbális úton. Megtanulják értelmezni az ábrázolási konvenciókat, melyek segítik a kifejezést szavak nélkül. A képek, színek és formák segítenek nekik kifejezni érzéseiket és gondolataikat.
   
 3. Világ felfedezése: Az óvodások aktívan fedezik fel a világot, és a vizualitás révén képessé válnak arra, hogy megfigyeljék és értelmezzék azt. A vizuális képességek összesége segíti jobban megérteni a különböző tárgyak és jelenségek működését.
   
 4. Kreativitás fejlesztése: A vizuális nevelés lehetőséget teremt a kreativitás kibontakoztatására, a képzelet, a vizuális memória fejlesztésére. A gyerekeknek az alkotások során lehetőségük van kifejezni önmagukat, valamint saját ötleteiket is megvalósíthatják. Legyen az festés, rajzolás vagy bármilyen kevert technika.
   
 5. Önbizalom növelése: A vizuális nevelés során elért eredmények növelik a gyerekek önbizalmát és önbecsülését. A gyerekek képesek lesznek helyesen használni a különböző eszközöket, mint például a festék, ceruza, olló vagy más kreatív eszközök. A sikeres művészeti vagy kreatív tevékenységek során tapasztalt sikerélmények segítenek nekik abban, hogy pozitív önképet alakítsanak ki magukról.
Fő fejlődő területek:
 
1. Vizuális megismerés (észlelés, emlékezés, értelmezés) / tanulási képességek

2. Problémamegoldó képesség

3. Vizuális alkotó, kifejező képesség

4. Vizuális kommunikációs képesség

10 alkalom ára csak 36.000,- Ft!

Időpontok, helyszínek és árak az ÓRARENDBEN találhatóak.

© 2010-2024 Ovisuli - Minden jog fenntartva | https://ovisuli.hu

Az oldal sütiket (cookies) használ, melyek célja, hogy jobban ki tudjuk szolgálni a weboldalunkra látogatókat. Tudjon meg többet...