• + 36 30 9825-088 - Anna

OVISULI – SULIOVI?

Az OVISULI egy olyan hely, ahol felkészítjük gyermekét az iskola kihívásaira, fejlesztjük készségeit és képességeit, hogy élmény legyen a tanulás és szeressen iskolába járni.

A gyermekek életében nagy fordulópont az iskola kezdés. Sokuk még nincs felkészülve erre a változásra és sokszor elhangzik a szülők szájából, hogy „most már iskolás leszel.... így már nem viselkedhetsz.... ott ezt már nem csinálhatod”. Ezekkel a mondatokkal sok félelmet ültetünk el a gyermekek fejében és közben a gyermek nem tudja, milyen is lesz az iskola.
Miközben a gyerek érzi, hogy az élete átalakul, a napirendje felbomlik, a korábban megszokott dolgok, amik stabilitást adtak számára, egyszerre megszűnhetnek. Kötelességei, feladatai lesznek, lerövidül a játékra szánt idő, s ráadásul teljesen új környezet, idegen felnőttek, gyermekek veszik körül.

Hogyan segíti gyermekét felkészülni az iskolára az OVISULI ?

Az OVISULI célja, hogy gyermeke olyan új kihívásokkal, szabályokkal, feladatformákkal találkozzon amelyek segítik majd őt az iskolába kerüléskor, fokozatosan szokhat hozzá az iskolai élethez. Mindezt oly módon biztosítjuk számára, hogy barátságos légkörben, szorongásmentesen, biztonságot nyújtó közegben szerez új ismereteket, kényszerek nélkül, pozitív megerősítésekkel és bizalommal teli, együttműködő, segítő attitűddel.

Az életkori sajátosságokat figyelembe véve foglalkoztatjuk a gyermekeket, kislétszámú tanulócsoportokban, hogy mindenki megkapja a számára szükséges figyelmet.

A foglalkozások során felmérjük a gyermekek képességeinek fejlettségét, hogy a gyerekek közötti különbségeket figyelembe tudjuk venni és egyénre szabott, minőségi oktatásban legyen részük.

Mitől OVISULI és nem OVI vagy SULI?

Foglalkozásaink során nagyon sok játékkal, képesség- és készségfejlesztéssel készülünk elő az írás, olvasás elsajátításához. A matematika megértését , a szám- és mennyiségfogalmat, műveleteket is különböző tevékenységekkel – mozgás, kirakás, formázás, kopogás – összekapcsolva érzékszervi megerősítésekkel alapozzuk meg.

A foglalkozások helyszínein egyaránt megtalálhatóak az iskolapadhoz és székhez hasonló bútorok, táblák és iskolában használt eszközök, illetve az óvódából megszokott játszószőnyeg és játékok is.

Kik foglalkoznak gyermekével?

Pedagógusaink tapasztalattal rendelkező, magas szakmai színvonalat képviselve végzik elfogadó, segítő, motiváló, játékos és fejlesztő munkájukat.
Fontosnak érzik, hogy a gyerekeket pozitív megerősítésekkel és sikerélményekhez juttatással oktassák.
Célként tűztük ki, hogy a hozzánk járó gyermekek szeressék az iskolát és a nálunk megszerzett tudásnak értéket tulajdonítsanak. Munkatársaink megalapozzák a gyermekek bizalmát a pedagógusokban.

A hozzánk járó gyermekek legtöbbje örömmel várja az iskolát és büszke rá, hogy hamarosan iskolás lesz, tolltartója van és készen áll az önállóságra, amely az iskolában várja.

© 2010-2022 Ovisuli - Minden jog fenntartva | https://ovisuli.hu

Az oldal sütiket (cookies) használ, melyek célja, hogy jobban ki tudjuk szolgálni a weboldalunkra látogatókat. Tudjon meg többet...